Met ingang van 1 oktober 2012 wordt het hoge BTW-tarief opgehoogd naar 21%. Ook Grubosoft zal daarom de prijzen moeten verhogen.Ik zal daarom zo snel mogelijk na 1 oktober de prijzen aanpassen. Mocht u na 30 september 2012 een bestelling plaatsen via de website en de prijzen zijn nog niet aangepast, dan behoudt Grubosoft zich het recht voor om de bestelling in overeenstemming te brengen met de nieuwe prijzen.

De regelmatige bezoeker van mijn site zal het wel opgevallen zijn. De website heeft een andere layout gekregen.

Door een update van de server (in verband met veiligheid) is de template welke ik gebruikte niet meer geschikt. Ik ben nu naarstig op zoek naar een andere layout welke straks ook geschikt is voor de nieuwe versie van het Content Management Systeem. De huidige versie Joomla 1.5.25 wordt vanaf medio 2012 niet langer ondersteund. Dit is voor mij een extra stimulans om eens te zoeken naar een ander ontwerp. Voorlopig blijft de website dus met de huidige layout bestaan.

27096_raw_image_2Onlangs bereikte mij het bericht dat eind vorig jaar door de NBvV een aangepast vraagprogramma 2010- 2014 is uitgebracht. Ik ben direct begonnen met de controle van dit vraagprogramma en heb veel aanpassingen moeten aanbrengen in de omschrijvingen van de vogels en tevens ongeveer 50 vogels toegevoegd. Het vraagprogramma is inmiddels aangepast en wordt opgenomen in alle bestellingen welke na 1 oktober worden uitgeleverd. Het vraagprogramma kunt u hier downloaden in PDF-formaat. Alle verenigingen waarvan ik een actueel e-mail adres heb, zijn via een nieuwsbrief ingelicht. Heeft u deze niet ontvangen dan is er iets mis met het e-mail adres dat ik van uw vereniging heb. Wilt u in de toekomst wel deze nieuwsbrieven ontvangen geef dan het juiste adres door.

Ook voor de andere verenigingen is het nieuwe vraagprogramma beschikbaar, maar.......
Bent u al begonnen met het invoeren van de inzendingen dan raad ik u aan om voor dit tentoonstellingsseizoen te blijven werken met het vraagprogramma dat aan u is uitgeleverd. Door de verschuivingen van klassen, groepen en hoofdgroepen, maar ook door vernummeringen, zullen de ingevoerde vogels voor een inzender niet meer kloppen en mogelijk een andere naam krijgen die niet bij de ingezonden vogel hoort.

Heeft u nog geen vogels ingevoerd en wilt u de beschikking hebben over het nieuwe vraagprogramma (gepubliceerd door de NBvV in december 2010) dan kunt u dit hier kosteloos downloaden.

LET OP: Dit vraagprogramma is alleen geschikt voor het programma Vogeltentoonstelling 2010.

gele_kwikstaartEind vorige week is door de NBvV plotseling een nieuw vraagprogramma 2010-2014 gepubliceerd. Hiervan heb ik reeds melding gemaakt op het forum. Dat ik hier niet echt blij van wordt zal duidelijk zijn. Temeer daar reeds aan 40 verenigingen het nieuwe programma Vogeltentoonstelling 2010 (inclusief het nu dus verouderde vraagprogramma 2010-2014) is uitgeleverd.

Ik ben direct begonnen met het controleren. Er zijn bijna 500 nieuwe vogels opgenomen in het nieuwe vraagprogramma. Het vraagprogramma is inmiddels aangepast en wordt opgenomen in alle bestellingen welke na 1 oktober worden uitgeleverd. Het vraagprogramma kunt u hier downloaden in PDF-formaat.

Ook voor de andere verenigingen is het nieuwe vraagprogramma beschikbaar, maar.......
Bent u al begonnen met het invoeren van de inzendingen dan raad ik u aan om voor dit tentoonstellingsseizoen te blijven werken met het vraagprogramma dat aan u is uitgeleverd (gepubliceerd door de NBvV op 18 juli 2010). Door de verschuivingen van klassen, groepen en hoofdgroepen, maar ook door vernummeringen, zullen de ingevoerde vogels voor een inzender niet meer kloppen en mogelijk een andere naam krijgen die niet bij de ingezonden vogel hoort.

Heeft u nog geen vogels ingevoerd en wilt u de beschikking hebben over het nieuwe vraagprogramma (gepubliceerd door de NBvV op 21-09-2010) dan kunt u dit hier kosteloos downloaden.

LET OP: Dit vraagprogramma is alleen geschikt voor het programma Vogeltentoonstelling 2010.

hulp op afstandNoodgedwongen ben ik met ingang van het programma Vogeltentoonstelling 2010 overgestapt op een nieuwe versie van het programma dat de licentie afhandelt. Ondanks dat het op veel computers gewoon werkt, bereiken me nu berichten dat de licentie de volgende dag of enkele dagen later ineens niet meer geldig is. Ik ben hierover in onderhandeling met de maker van het programma maar verwacht niet dat dit op korte termijn is op te lossen.

Heeft u het probleem, zoals hierboven omschreven ook, dan kan ik via hulp op afstand binnen enkele minuten voor u het probleem oplossen.

Dit gebeurt via een beveiligde verbinding.

De voorwaarden om dit uit te kunnen voeren zijn:

 1. U heeft een werkende internetverbinding
 2. U belt met mij op mijn 06-nummer.

Op aangeven van mij dient u een klein bestandje te downloaden van mijn site.

Hierna klikt u 2x op de knop uitvoeren. Na installatie krijgt u een venstertje te zien met een ID-nummer en een wachtwoord. Geef deze gegevens door om de beveiligde verbinding met uw computer te kunnen maken en om uw probleem op te kunnen lossen.
Deze manier van oplossen gaat het snelst en het makkelijkst.

Vanaf vandaag kan het nieuwe programma Vogeltentoonstelling 2010 van Grubosoft worden besteld. Bestellingen kunnen worden geplaatst via de website.

LET OP: Het programma werkt vooralsnog niet op 64 bits systemen.

Wijzigingen in het programma:

 • Vraagprogramma NBvV 2010-2014 opgenomen
 • Alle rapporten gecontroleerd en aangepast aan de grootte van het klasse nummer
 • Nieuwe optie voor het uitgeven van kooinummers. Bij een tentoonstelling met meerdere verenigingen kunnen de kooien gesorteerd worden per vereniging, dan op klasse, stammen eerst daarna de stellen en dan de enkelingen. De jeugd komt in deze optie aan het einde van de tentoonstelling. Hier zijn ook de nodige rapporten voor gemaakt.
 • Bij het starten van het programma wordt gecontroleerd of u de juiste versie heeft van de database. Dit om te voorkomen dat de database van 2009 nog aanwezig is of per ongeluk is teruggezet.
 • De registratiemodule is ingrijpend gewijzigd. Dit is gedaan om het mij maar ook u gemakkelijker te maken. Lees goed de aanwijzingen in het programma en het helpbestand.
 • Extra rapporten toegevoegd voor het printen van de zogenaamde “Blinde lijst”.

ijsvogelOmdat het vraagprogramma nog enkele onduidelijkheden bevat wordt nog een week gewacht met de uitlevering. Heeft u een vroege tentoonstelling (in september of begin oktober) bestel dan snel.

Omdat het vraagprogramma van de NBvV ingrijpend is gewijzigd moesten ook alle rapporten worden gecontroleerd en aangepast. Om dit ook voor oudere versies te doen is onbegonnen werk. Daarom heeft Grubosoft de opzet van het programma en de licentie policy aangepast. Vanaf deze versie is het vraagprogramma niet meer los te koop en verbonden aan de update. Grubosoft heeft ook besloten om deze versie te verbinden aan de geldigheidsduur van de vraagprogramma’s van de NBvV en de ANBvV. Dit betekend voor uw vereniging dat bij de aanschaf van deze versie u de eerstkomende 4 jaren geen updates meer hoeft te kopen. De eerstvolgende versie van het programma komt pas in 2015. De update policy gaat daarmee ook op de schop. Deze versie is nog te koop volgens de huidige regels:

 • Update van 2009 naar 2010 voor de prijs van € 25,00
 • Update van 2008 of 2007 naar 2010 voor de prijs van € 40,00
 • Update vanaf 2006 of eerder naar 2010 voor de prijs van € 50,00

Vanaf 2015 geldt nog maar één update prijs. Dan is een update te koop voor € 40,00. Ik hoop hiermee ook de verenigingen tegemoet te komen.

roodborstjeAl veel gebruikers van het programma Vogeltentoonstelling zijn op de hoogte van de beschikbaarheid van het uitgebreide vraagprogramma NBvV 2010-2014. Zoals bekend zal ik alles in het werk stellen het vraagprogramma zo snel en zo goed mogelijk in het nieuwe programma Vogeltentoonstelling 2010 op te nemen. Daarom wordt er altijd een uitgebreide controle ingesteld op dubbele klassen, dubbele namen van vogels, weggevallen spaties en onjuist gespelde namen door het vervangen van EK of OK. Ook in dit vraagprogramma zijn inmiddels een kleine 300 aanpassingen aangebracht. Helaas is het controleren en verwerken van deze  ca. 10.350 namen gedeeltelijk voor niets geweest. In een kort tijdsbestek zijn inmiddels drie nieuwe versies uitgebracht zodat de controle telkens grotendeels opnieuw moet worden uitgevoerd. Ook in de laatste versie zitten nog onduidelijkheden welke eerst opgehelderd moeten worden voordat het programma definitief kan worden opgenomen in het programma Vogeltentoonstelling 2010. Het is dus nog onduidelijk waneer deze versie beschikbaar komt.

Degenen die een steentje willen bijdragen, door bijvoorbeeld onduidelijkheden te melden en/of uit te zoeken, kunnen reageren in het forum in het onderdeel Vraagprogramma 2010-2014. Ik zal daar dagelijks controleren op nieuwe berichten en zo snel als mogelijk reageren.