Dit bericht is speciaal voor de verenigingen die nog met de tentoonstellingen moeten beginnen. Inmiddels is gebleken dat er in het invoerscherm van de inzenders twee velden staan die absoluut moeten worden ingevuld omdat anders bij diverse functies in het programma er problemen kunnen ontstaan. Het betreft de velden "Soort inzender" en "Vereniging_ID". Als het laatstgenoemde veld wordt weggelaten krijgt u geen lijst te zien bij het uitreiken van de kooinummers. Het eerstgenoemde veld levert een print van de kooi-etiketten welke niet gegroepeerd is per inzender.
Het geheel wordt in een volgende versie aangepast waarin beide velden verplicht worden.
 

Zoals ik al eens eerder heb opgemerkt kan elke computer anders zijn ingericht. Dat is ook weer gebleken na de uitlevering van mijn programma Vogeltentoonstelling 2015. In de meeste gevallen gaat het installeren van mijn programma goed. Toch kan het gebeuren dat u tijdens de installatie een foutmelding krijgt met de volgende omschrijving: De registratie van de module C:\Program Files\SAP BusinessObjects\Crystal Reports for .NET Framework 4.0\Common\SAP BusinessObjects Enterprise XI 4.0\win32_x86\crtslv.ddl is mislukt. HRESULT-2147010895. Neem contact op met het ondersteuningspersoneel.

Deze foutmelding wordt veroorzaakt door het ontbreken van een vereist Microsoft programma namelijk : Microsoft Visual C++ 2005 redistributable. Controleer dus voordat u gaat installeren of dit programma aanwezig is. Dit kunt u controleren via het configuratiescherm onderdeel programma's. Op verzoek kan ik u dit toesturen via WeTransfer. Installeer het bestand vcredist_x86.exe voordat u het vogeltentoonstellingsprogramma installeert. De installatie moet dan vlekkeloos verlopen. Is dit niet het geval neem dan even contact op zodat ik kan proberen het probleem te verhelpen.

Als de installatie wel goed is verlopen kan het gebeuren dat u toch, na het starten van het programma, een foutmelding krijgt met de omschrijving: System.InvalidOperationException: De Microsoft.ACE.OLEDB.12.0-provider is niet geregistreerd op de lokale computer. Deze melding wordt veroorzaakt door het ontbreken van de vereiste databasedrivers. Het bestand AccessDatabaseEngine.exe is eveneens bij Microsoft te downloaden of ik kan het u toesturen. Na de installatie van dit bestand beschikt u wel over de vereiste drivers en zal de foutmelding niet meer verschijnen.

Mocht ondanks bovengenoemde oplossingen de installatie bij u niet lukken of het programma niet juist werken neem dan gerust contact op.

grubosoft 2012 klein

 

 

 

Vanaf vandaag is het programma Vogeltentoonstelling 2015 te bestellen en te downloaden.

Je vind het programma terug in de downloadsectie in de categorie Vogeltentoonstelling -> Vogeltentoonstelling 2015. Download tegelijkertijd de handleiding behorende bij het programma. Hierin staat uitvoerig beschreven hoe u de licentiecode kunt bestellen via de webwinkel.

Maak, voordat u het nieuwe programma installeert, eerst een backup van het bestand Vogelvriend.mdb in het oude programma. Dit heeft u nodig om, na de installatie van het nieuwe programma, alle gegevens van de verenigingen en de inzenders over te zetten. Dit wordt ook uitvoerig beschreven in de handleiding.

Bij het opstarten van het programma wordt gecontroleerd of de licentiecode is ingevuld en of deze juist is. Is deze nog niet ingegeven dan wordt het programma als DEMO opgestart.
Tijdens het registreren wordt het programma ook op naam van de vereniging gezet. De licentiecode wordt, na ontvangst van de betaling, via de mail toegezonden. Neem de gegevens uit de mail exact over in het scherm "Registratie Vogeltentoonstelling 2015".

UPDATE: Het programma voor de ANBvV is inmiddels ook beschikbaar.
Het vraagprogramma voor deze bond voor de jaren 2015-2017 is in het programma opgenomen.

Hoe sneller u bestelt, des te eerder u zich het nieuwe programma kunt eigen maken. Zijn er na het lezen van de handleiding nog vragen, stel deze gerust via de mail. Ik zal dan zo snel mogelijk antwoorden. Meestal is dit binnen 24 uur.

Bent u tevreden over het programma en wilt u dit andere bezoekers van mijn site ook laten weten ? Schrijf dan een korte recensie in het menu "Gebruikers vertellen..."

Het programma Vogeltentoonstelling 2015 is inmiddels getest en alle noodzakelijke aanpassingen zijn aangebracht. Dit betekent dat het programma nu officieel kan worden vrijgegeven. De handleiding, behorende bij het programma, is inmiddels ook af. 

Zowel het programma als de handleiding zijn vanaf 15-05-2015 te downloaden van deze site. Wilt u de licentiesleutel van het programma bestellen, kijk dan in de handleiding hoe u dit het beste kunt doen. Zolang het programma niet is geregistreerd wordt het in een demo-modus opgestart. U kunt de handleiding eveneens gebruiken om een indruk te krijgen van het programma.

Toekomstige ontwikkelingen

Er zijn inmiddels al vragen bij mij binnengekomen of het mogelijk is de groepen te clusteren. Deze mogelijkheid is nog niet aanwezig in het programma.  Ik ga dit onderzoeken. Indien het te realiseren is, wordt deze optie in een volgende versie opgenomen.

Ook is gevraagd of het mogelijk is het aanvraagformulier en het verzekeringsformulier dat bij de bond moet worden ingeleverd,  in het programma op te nemen. Ik ga dit eveneens onderzoeken. Zodra over beide zaken meer bekend is zal ik dit melden op de website en op facebook.

Inboeken vogels klein

Ook zo benieuwd naar het nieuwe programma voor het beheren van uw vogeltentoonstelling. Hier alvast een schermafdruk voor het invoeren van de vogels. Heeft een inzender meerdere stammen of stellen in dezelfde kleur ? Geen probleem. Vermeldt u bijvoorbeeld 3 stammen in dezelfde kleur dan worden er in een boeking 12 vogels ingeboekt.