Beste gebruikers van het programma Vogeltentoonstelling 2020,

Een zeer oplettende gebruiker heeft mij er op attent gemaakt dat er bij het inboeken van de vogels door mij toch een kleinigheid over het hoofd is gezien.

Het veld "Legenda" wordt niet op de juiste manier bijgewerkt als het eenmaal is gebruikt. Dit is inmiddels hersteld in de reguliere download van het programma.

Voor alle gebruikers die al bezig zijn met het vullen van de gegevens en het inboeken van de vogels is er een update van het programma zelf beschikbaar. Ga dus niet alles opnieuw installeren, dan is de kans groot dat u alles opnieuw moet invoeren.

Deze is zeer binnenkort te vinden in de map download met als naam: Vogeltentoonstelling_Update-01.zip. Pak dit bestand uit en plaats het bestand Vogeltentoonstelling.exe

in de map C:/Program Files (x86)/Grubosoft/Vogeltentoonstelling 2020 ter vervanging van het daarin aanwezige bestand. U heeft wel Administrator-rechten nodig om deze handeling te kunnen verrichten. Komt u er niet uit, vraag dan eventueel ondersteuning met behulp van het programma Teamviewer. (of bij een bekende of medebestuurder van de vereniging)

Excuses voor het ongemak.

Beste gebruikers van het programma Vogeltentoonstelling van Grubosoft,

Zoals jullie wellicht al eerder hebben gelezen (misschien op facebook) heb ik de laatste tijd veel last van hackers op mijn website. Zij denken dit leuk te vinden.
Ook vandaag was het weer prijs. Ik heb daarom besloten alles te verwijderen en helemaal opnieuw te beginnen.

Dit betekent niet dat ik al mijn klanten in de steek ga laten. Met enkele dagen hoop ik een eenvoudige basis weer online te hebben. Als gebruiker kunt u dan in ieder geval de laatste versie weer downloaden. Alle overige downloads komen daarna een voor een weer online.

Heeft u vragen mail mij dan gerust. Dit kan voorlopig nog op het bekende mailadres info[at]grubosoft[punt]nl. Maar ook daar komt een eind aan. Omdat ik wil proberen alle ellende definitief achter me te laten ga ik ook het algemene e-mail adres aanpassen. Dit wordt aan u bekend gemaakt zodra ik het heb ingericht.

U hoeft op dit moment geen nieuwe gebruikersnaam aan te maken. Ik ga zo snel als mogelijk proberen alle registraties vanuit de oude database over te zetten.
Mocht dat niet lukken, dan zit er niet anders op dat u opnieuw een registratie moet uitvoeren.

Excuses voor alle overlast. Maar in dit geval kan ik echt niet anders.

Maarten Gruijters
Grubosoft

covid 1

Deze Covid periode heeft voor veel verenigingen flink wat roet in het eten gegooid. Bijna alle tentoonstellingen zijn afgelast. Een mooie gelegenheid voor de NBvV om nog eens goed naar het vraagprogramma te kijken. Ook wij (makers van de tentoonstellingssoftware) hebben opmerkingen kunnen geven. In goed overleg heeft dit geresulteerd in een nieuw vraagprogramma dat (als het goed is) tot en met 2023 in deze samenstelling blijft bestaan. Grubosoft gaat het nieuwe vraagprogramma verwerken en zo spoedig mogelijk beschikbaar stellen voor de verenigingen. Het programma Vogeltentoonstelling 2020 wordt alleen aangepast als het echt noodzakelijk is. De verenigingen welke het laatst ontwikkelde programma voor 2020 al hebben aangeschaft, krijgen de database met het nieuwe vraagprogramma via de mail toegezonden. Het nieuwe vraagprogramma wordt ook opgenomen in de installatiesoftware.

De menukeuze "Download" is voorzien van een onderdeel "Sjablonen".

Hierin vindt u, voor de kooietiketten die vanaf het programma Vogeltentoonstelling 2019 worden gebruikt, voor elke afmeting een sjabloon.
Dit sjabloon kunt u gebruiken om te controleren of uw printer de etiketten op de juiste manier verwerkt.
Houdt er wel rekening mee dat tijdens het printen van de etiketten de optie "Pagina centreren" wordt uitgezet.

De sjablonen zijn voorzien van de afmetingen welke u kunt gebruiken om te zoeken naar het juiste etiket op internet of bij uw leverancier.

De sjablonen zijn hier te downloaden