Grubosoft

Uw vogeltentoonstelling een succes...

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Welkom op de website van Grubosoft

Vraagprogramma 2015-2019 aangepast..

Beste Vogelliefhebbers,

Het is me gelukt om het vraagprogramma helemaal te controleren. Vanaf vandaag is het demo programma voorzien van het nieuwe vraagprogramma en te downloaden. Ook is het vraagprogramma als PDF geplaatst. Degenen die het programma al hebben aangeschaft kunnen een back-up van het vraagprogramma downloaden en via de procedure "Back-up teruglezen" in het programma opnemen.

Ik hoop dat het bij deze wijziging zal blijven. Controle op de site van de NBvV bij het onderdeel Vogel Index doet mij vermoeden dat er nog wat zit aan te komen. Hetgeen ik heb kunnen dowbloaden van de site van de NBvV is in ieder geval nu helemaal verwerkt.

Nieuwe versie vraagprogramma NBvV 2015-2019

Beste Vogelliefhebbers,

Na gisteren (update rapporten 2017) wederom een belangrijke mededeling. Vandaag geconstateerd dat de NBvV wederom een of meedere aanpassingen heeft aangebracht in het vraagprogramma 2015-2019. Regelmatig check ik de site van de bond en mijn laatste controle is van twee maanden geleden. Toen werd nog steeds de versie van 03-10-2016 aangeboden. ????? Toevalligerwijs ontdekte ik dit omdat ik wilde controleren of de door mij aangevraagde link (verwijzing naar www.grubosoft.nl) op hun site al was geplaatst. Helaas is dit nog niet het geval. Ik heb nog geen mededeling ontvangen of deze al dan niet zal worden geplaatst. Er is wel een link aanwezig naar het andere tentoonstellingsprogramma.

Er is onlangs een link geplaatst naar het vraagprogramma 2015-2019 versie 16-08-2017. Wat schetst mijn verbazing..... tijdens de download wordt de versie aangeboden van 05-04-2017 die volgens de site van de collega programmeur al in zijn bezit was en welke versie ik niet heb kunnen bemachtigen voor nu. Van de versie van 16-08-2017 wordt ook door hem mededeling gedaan. Deze is vermoedelijk ook al in zijn bezit.

Om al mijn trouwe klanten ook de gelegenheid te geven te werken met een zo nieuw mogelijk vraagprogramma kan ik dus niet anders dan de laatst in mijn bezit zijnde versie nu snel te gaan controleren en dit verwerken in het Vogeltentoonstellingsprogramma van 2017. Het verwerken van ruim 12.000 regels is echter geen sinecure en zal dus wel even duren. Zodra alles is gecontroleerd zal ik een update van het vraagprogramma op mijn site plaatsen dat door de verenigingen welke het programma van 2017 al gebruiken gratis kan worden gedownload.

Aangepaste rapporten

Vandaag door een vereniging ontdekt dat er twee rapporten zijn die niet het gewenste resultaat geven. Na controle bleek dat op beide rapporten de tekst Eigen groep 00 -Niet gekoppeld-  komt te staan. De oorzaak zit in de twee rapporten welke beiden rekening hielden met een verkeerde parameter. Dit is hersteld. Tevens een rapport met een foutje in de lay-out aangepast.

De drie rapporten zijn vanaf morgen te downloaden van de site met als naam : "Aanpassing rapporten". Het Zip-bestand uitpakken en de rapporten plaatsen in de map C:\Data\DBVogelTT ter vervanging van de bestaande rapporten.

Bestellen Vogeltentoonstelling 2017

Het programma Vogeltentoonstelling 2017 is af en vanaf vandaag te downloaden van deze site.

Als u het programma definitief wilt gaan gebruiken zult u een registratiesleutel nodig hebben. Deze is te bestellen via de webwinkel. De code wordt u via de mail toegezonden na ontvangst van de betaling.

Hoe u deze kunt bestellen kunt u ook nog nalezen in de handleiding die eveneens van deze site te downloaden is in het PDF-formaat.

Inmiddels is er ook een nieuwe Nieuwsbrief gepubliceerd. Deze kunt u downloaden door de link te volgen.

Als je wilt updaten naar Vogeltentoonstelling 2017 en uw versie is besteld in 2015 of later, is een mailtje naar mij voldoende.
Ik stuur dan de factuur (met aangepaste prijs als de vereniging daarvoor in aanmerking komt) via de mail.
Na betaling krijg je dan de nieuwe licentiecode.

Het Vogeltentoonstellingsprogramma 2017

Splash scherm

Vogeltentoonstelling 2017

Door het samengaan van de NBvV en de ANBvV per 1 januari 2017 en het kiezen voor het vraagprogramma van de NBvV was ik genoodzaakt een nieuw programma te ontwikkelen. Hierin zijn de hoofdgroepen komen te vervallen. De vraag van kleinere verenigingen om een eigen clustering te kunnen bewerkstelligen is nu definitief aangebracht middels het kunnen benoemen van Eigen Groepen boven de groepen van de NBvV.

De ontwikkeling van het programma is in een vergevorderd stadium. Wederom is het gehele vraagprogramma gecontroleerd waarbij toch weer wijzigingen zijn aangetroffen. Volgens de site van de NBvV blijft het huidige vraagprogramma geldig tot 2019.

Naar verwachting kan het programma vanaf 1 juni 2017 worden besteld. De prijs voor een volledig nieuw programma blijft gelijk alsmede de prijs voor een update vanaf Vogeltentoonstelling 2010 en zijn respectievelijk € 75,00 en € 40,00. Degenen die het programma in 2015 nieuw of als update hebben besteld kunnen de nieuwe versie aanschaffen voor € 15,00.

LET OP: Door het wijzigen van de database moet altijd het volledige nieuwe programma worden geïnstalleerd. Maak daarom eerst een back-up van de database, deïnstalleer het oude programma en installeer het nieuwe programma Vogeltentoonstelling 2017. Doe dit alles volgens de beschrijving in de handleiding opgenomen in hoofdstuk 2.2.

Het nieuwe jaar 2017

Oudejaarsavond, New Year'S Day, Vuurwerk

Grubosoft wenst iedereen een fijne jaarwisseling en een fantastisch 2017

Installatie Vogeltentoonstelling 2016 onder Windows 10

Het komt steeds meer voor dat gebruikers van het programma Vogeltentoonstelling 2015 het nieuwe volledige programma Vogeltentoonstelling 2016 installeren op een nieuwe computer voorzien van Windows 10. Omdat inmiddels al enkele verenigingen mij hebben benaderd voor ondersteuning heb ik besloten hieraan een artikeltje te wijden.

Het komt veelvuldig voor dat enkele bestanden die noodzakelijk zijn voor het programma ontbreken onder Windows 10.
Het betreft twee onderdelen van Microsoft die niet persé noodzakelijk zijn voor het functioneren van Windows 10 maar wel voor het programma Vogeltentoonstelling 2016.
Deze programma's zijn te downloaden bij Microsoft en dienen geïnstalleerd te worden voordat u het programma Vogeltentoonstelling 2016 installeert. Deze programma's zijn te vinden met als benaming Vcredist_x86.exe en AccessDatabaseEngine.exe. Het eerste programma is noodzakelijk voor het kunnen installeren en registreren van de programma-onderdelen. Het tweede programma verzorgt de koppeling tussen het programma en de databases met de opgeslagen gegevens. Vanwege de omvang van deze programma's kunt u deze niet via mijn site downloaden. Indien gewenst kan ik ze wel toesturen via WeTransfer.


Inlogformulier

Zoek in de site